Mokilizingas

  stipriausi lietuvoje 2011

  stipriausi lietuvoje 2011

  stipriausi lietuvoje 2011

Apklausa

Kas Jums svarbiausia renkantis židinį?

Prekinis ženklas - 11.4%
Dizainas - 11.4%
Kaina - 31.4%
Kokybė - 35.7%
Patikimumas - 10%

Viso balsų: 70
Šios apklausos balsavimas baigėsi po: 2021 08 31

 Klientų aptarnavimas tel.: +370 610 06060

Klausimai

Šiame skyrelyje Jūs galite parašyti klausimą mums.

 

Naujas įrašas
Tema *
Vardas *
El.paštas
Turinys *
 
 
 

Oro padavimas krosnelei

Gaunu daug rekomendacijų kaip paduoti oro krosnelei. Vienur rekomendavo padaryti ortakį kuo arčiau krosnelės, krosnelės pakuros lygyje. Kitur rekomendavo palubėje ties krosnele. Klausimas - ar 200 mm skersmens ortakis, esantis 8 m atstumu nuo krosnelės, išvestas į nešildomą ir nesandarią palėpę, butų pakankamas oro pritekėjimui? Piešinyje pabandžiau pavaizduoti galimybes įrengti oro pritekėjimą. Variantas A - jau yra galimybė įrengti ortakį su difuzoriumi į nešildomą, nesandarią palėpę, atstumas nuo ortakio įki krosnelės apie 8 m; Variantas B - įrengti ortakį su difuzoriumi palubėje, tiesiogiai į lauką; Variantas C - įrengti ortakį su difuzoriumi prie grindų, tiesiogiai į lauką. Gal užtektų 200 mm skersmens ortakį įrengti į palėpę ( Variantas A)? Ar būtinas oro padavimas prie pat krosnelės( B arba C)? p.s. - 35 kv/m patalpoje yra du varstomi langai, sienos ir lubos karkasinės.

Oro tiekimo magistralės ilgis, dydis, negali būti ilgesni nei dūmtraukio aukštis, oro magistralė turi kirsti statinio išore sieną, oro magistralė turi būti izoliuota, kad nesikondensuotų ir nebūtų atbulinės traukos, įrengiant oro magistralę įvairiomis kryptimis ir aukščiais turi būti apskaičiuotas jos pasipriešinimas oro pralaidumui. Nepamirškite, jūsų prietaisas veikia atmosferiniu būdu ir jo bei dūmtraukio gebėjimas generuoti slėgį yra sąlyginiai.
Tas kas rekomenduoja, turėtų būti tos srities specialistas, kitokiu atveju patarimas yra tik nereikšminga nuomonė kuri retai gali pagelbėti, dažniau atvirkščiai, pridaryti rūpesčių įsigyjant ne tos paskirties medžiagas ir vykdant įrengimą. Vadovaukitės jūsų jungiamo prietaiso techninio paso apibrėžimais, tiek degimo produktų šalinimui, tiek lokaliai oro privedimui iš išorės jeigu tai apibrėžia prietaiso gamintojas, tuomet ir viskas bus tinkamai padaryta, neturėsite rūpesčių. Sėkmės

Antradienis, 02 liepos 2024

Kuriant krosnelę trauka atbulinė, dūmai eina į patalpas

Krosnelė Jotul 3. Su nuolydžiu pajungta į išorinį, metalinį, apšiltintą 200 mm skersmens kaminą. Kamino aukštis 6 m, stogų, kraigų, medžių šalia nėra. Kuriant trauka atbulinė, dūmai eina į patalpas. Oro netrūksta, patalpos didelės, atidarius vienas duris eina per du aukštus. Kokie galimi sprendimai? Priešistorė: 15 metų naudojau kaminą 150 mm, tokio pat aukščio. Traukos taip pat nebuvo. Kamino apačioje įrengiau dureles, per kurias, prieš kiekvieną krosnelės kūrimą uždegdavau laikraščio skiautę, grįždavau į kambarį, trauka l. gera. Taip ir gyvenom 15 metų, prieš kiekvieną pakūrimą tekdavo eiti laukan ir uždegti skiautę popieriaus :) Dabar pakeičiau kaminą į didesnį diametrą (200 mm), tikėjausi, kad tai padidins trauką, tačiau yra kaip buvo :( , traukos nėra.

Jūsų krosnelės veiksmingumas t.y. degimo produktų šalinimas priklauso nuo tinkamo dūmtraukio sistemos darbo, o krosnelės veiksmingumas nuo tinkamo kuro ir sureguliavimo. Jeigu pasižiūrėsite gamintojo svetainėje kur yra pateikta jūsų krosnelės Jotul 3 eksplotacijos instrukcija, techninio paso apibrėžimai įrengimui, pamatysite keliamus reikalavimus degimo produktų šalinimui ir veiksmingumui. Rangovas, kuris parinko dūmtraukio sistemą ir ją įrengė, turėjo atkreipti į tai dėmesį, svarbu dūmtraukio įrengimas ir jo technologinis dydis, nes išeinančių dujų temperatūra kuri apibrėžta krosnelės techniniame pase pakankamai didelė. Per mažas dūmtraukio dydis, duoda perteklinį srautą, per didelis dūmtraukis veikia labai pasyviai, taigi santykis skerspjūvio ir aukščio, turėjo būti rangovo įvertintas.
Degimo produktų patekimas atbuline eiga tik ir parodo, kad dūmtraukis neveikia taip kaip turėtų, jo darbą įtakoja jo konstrukcija ir kiti veiksniai name. Tai gali būti perteklinė natūrali ar elektromechaninė ventiliacija, virtuvės gartraukis ir netgi atvira laiptinė. Patarimas, kreipkitės į rangovą, kad taisytų klaidas... Sėkmės

Pirmadienis, 13 gegužės 2024

Domina konvekcinė krosnelė Elegance

Laba diena, Domina konvekcinė krosnelė Elegance.

Čia greičiausiai jos nerasite, reikia domėtis pas platintojus kurie skelbia svetainėse, kad tokią turį. Ten ir rasite susijusią tikrinę informaciją apie gaminį. Sėkmės

Penktadienis, 19 balandžio 2024

Kapsulės įdėjimas į krosnį

Name yra krosnis, noriu į ją įdėt kapsulę ir šildyti su vandens kontūru pirmą ir antrą aukštą. Ar tai įmanoma? Ar reikia išgriauti krosnį (ja šildomas pirmas aukštas) ir pastatyti židinį?

Viską galima padaryti, tik reikia matyti kokia ta jūsų krosnis, koks jos dydis, tai leis suprasti galimybes rekonstrukcijai.

Penktadienis, 22 kovo 2024

Tiesaus be jokių alkūnių dūmtraukio įrengimas

Taip išėjo, kad krosnelę reikia statyti praktiškai namuko viduryje. Ir dūmtraukį noriu daryti tiesų be jokių alkūnių tiesiai į stogą. Ar nebus problemų su trauka, su kondensatu? Krosnelė 9 kW.

Dūmtraukio sistemos įrengimas priklauso nuo statinio techninių sąlygų ir jungiamo prietaiso techninio paso apibrėžimų. Svarbiausiai projektuojant tai būtina suprasti, nes kitokiu atveju galite susidurti su nepageidaujamais veiksniais apie kuriuos kalbate. Taip pat reikia įsivertinti dūmtraukio mazgo įrengimą stogo konstrukcijoje, jis turi būti tinkamai įtvirtintas, užsandarintas, kad nepriklausomai judėtų nuo dūmtakio sus stogo konstrukcija.
Tokia praktika yra, krosnelių įrengimo sprendiniai veikia, galite pasidairyti zidiniu cento svetainėje darbu galerijoje kaip tai yra padaryta. Tai technologiniai mazgai kurie jungiant vientisu dailiu dūmtakiu užtikrina sandarumą ir krituliu nepatekimą į išorę, atrodo visą laiką nepriekaištingai. Galima jungti atskirais segmentais, tačiau reikia numatyti linijinio ilgėjimo koeficientą jeigu segmentų daug, nes susivartys ir atrodys kaip vertikalus gyvatukas. Kreipkitės į mūsų technologus ar kitus, kad jums suprojektuotų ir įrengtų arba tai galėtumėte pasidaryti jeigu turite žinių ir praktikos. Tinkamai padaryti dalykai teikia daugiau gerų emocijų nei kartėlis taisant klaidas. Sėkmės

Trečiadienis, 13 kovo 2024